Teamwork lezing

Het onzichtbare ziekmakende virus: Pesten op de Werkvloer.

Pesten? Nee, dat gebeurt bij ons niet. Een beetje plagen, maar meer niet. Ja, we hebben elk jaar wel een paar collega’s die zich ziek melden in verband met een burn-out… Wist je dat een kwart van de werknemers in Nederland wel eens gepest is door collega’s of een leidinggevende? En wist je dat ongeveer 37% van de mensen, die op de werkvloer gepest worden, burn-outklachten ervaart?

Alleen vervelend voor het slachtoffer? Nee, hoor. Net zo vervelend voor collega’s en werkgever. Pesten op het werk leidt tot zo’n 4 miljoen extra verzuimdagen per jaar en levert een kostenpost op van 900 miljoen euro aan loondoorbetaling. En dan hebben we het nog niet gehad over de gevolgen van de ziekmakende sfeer en de stress die het veroorzaakt onder alle collega’s van het team. Want niet alleen het slachtoffer laat meer verzuim zien.

Het is geen moeilijke rekensom, iedereen kan begrijpen dat je beter functioneert en dus beter presteert in een ‘gezonde’ veilige werkomgeving. Een win-win situatie voor iedereen op de werkvloer. Een gezond bedrijf levert hogere productie- en winstcijfers en lagere ziekteverzuimcijfers!

Wat kunt u verwachten?
Een interactieve lezing in een veilige sfeer voor iedereen.
De definitie, cijfers, het opsporen, ingrijpen en voorkomen door, voorzitter van stichting Pesten op de werkvloer, Laura Willemse.
De gevolgen, wijze van benadering en hersteltraject van een slachtoffer door, ex-slachtoffer en huisarts/schrijver, Rutger Verhoeff.   

Na afloop van deze lezing heeft u antwoorden op de vragen:

  • Wanneer wordt plagen pesten?
  • Wat kan ik als collega betekenen?
  • Moet ik, als manager, er altijd wat van zeggen?
  • Welke personen en welke organisaties lopen meer risico?
  • Hoe kan je ongewenst gedrag voorkomen?
  • Wat zijn de gevolgen: lichamelijk en geestelijk?
  • Hoe kom ik sterker uit een pestsituatie? Van slachtoffer naar overwinnaar.
  • Hoe wordt een pester een sfeermaker? Waarom pest iemand?

Meer informatie

De duo lezing duurt 2 uur. De kosten zijn € 598,- (exclusief btw en de reis- en parkeerkosten van de sprekers).
Voor het op maat maken voor u wordt een toeslag van € 75,- (exclusief btw) berekend.

Omdat wij graag een interactieve lezing geven, is het maximum aantal deelnemers per lezing 50 personen. Mocht u een lezing met meer deelnemers willen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie vult u onderstaand contactformulier in of mail ons.